Groeten uit Boston!

Bekend verhaal inmiddels… we zitten niet meer in Boston, maar hier een verslag van een paar top dagen in Boston! Zoals ik in m’n vorige bericht al schreef, vertrokken we woensdagochtend vanuit New York met de trein naar Boston. Hier kwamen we tegen het eind van de middag aan… verder weinig gedaan die dag, uit eten geweest en een beetje door “Boston Common” rondgelopen (het park in Boston).

De volgende dag hebben we de Freedom Trail voor een groot deel gelopen. Dit is een wandelroute door Boston, die je langs allerlei historische gebouwen leidt. Downtown Boston is relatief klein en dus was de route best te doen… al hebben we het laatste gedeelte overgeslagen, want we gingen liever wat drinken in de Cheers bar. Vervolgens zijn we naar de haven van Boston gelopen en naar het Boston Aquarium geweest. BEKIJK HIER DE FOTO’S van dag 1 in Boston.

Vrijdag stond compleet in het teken van de Boston Red Sox. Overdag een rondleiding door Fenway Park gedaan. Het oudste stadion in de Major League staat er inmiddels al 96 jaar… en waar ze in New York nieuwe stadions aan het bouwen zijn voor zowel de Yankees als de Mets, zijn ze in Boston van mening dat oud juist mooi is… en de tour guide vertelt ons trots over de oude krappe stoeltjes die voor $100 per wedstrijd verkocht worden! :) Maar wel heel mooi hoor, al die geschiedenis in dat stadion! Verder bleek overduidelijk hoe ontzettend populair de Red Sox momenteel zijn. We hebben inmiddels wat ervaring op het gebied van stadion rondleidingen, maar dit sloeg echt nergens op: waar andere clubs meestal 1 of 2 keer per dag een rondleiding doen, waar dan 10-20 personen op af komen, doen ze bij de Red Sox IEDER UUR een rondleiding, en onze groep van 200 (!!) personen moest verdeeld worden over 2 groepen! Niet normaal… en aan die populariteit wordt ook behoorlijk verdiend: een compleet warenhuis met alleen maar Red Sox merchandise! Nogmaals, we hebben inmiddels redelijk wat gezien, maar zelfs de Yankees shop is gewoon klein vergeleken met die van de Red Sox!

‘s Avonds de slagroom op de taart: naar een wedstrijd van Red Sox! Om een idee te geven van hoe gewild de kaartjes van de Red Sox zijn: als je je wilt inschrijven voor seizoenskaarten voor de Red Sox, kom je op een wachtlijst, waarbij je zo’n 30 jaar kunt wachten voordat je aan de beurt bent. 30 jaar!!!
Dus ja, we hadden via internet al maanden geleden kaartjes weten te bemachtigen… onwijs duur, maar ja, dat krijg je als het vraag-en-aanbod verhaal niet helemaal in je voordeel is.
In ieder geval, onwijs cool! Leuke sfeer, vooral vergeleken met wat we in de twee stadions in New York hadden meegemaakt (ben geen fan van de New York mentaliteit) en ach, de Red Sox verloren maar het was evengoed spannend tot de laatste bal: 7-3 stonden ze achter, maar in de 9e inning kregen ze nog wel de “bases loaded” en kon een homerun het dus gelijk maken… maar die kwam er niet, helaas.
BEKIJK HIER DE FOTO’S van de rondleiding en wedstrijd. En hier nog een filmpie van een stukje traditie bij de Red Sox: in de 8e inning wordt standaard Neil Diamond’s “Sweet Caroline” gespeeld en zingt het hele stadion mee… je moet erbij geweest zijn… maar hier evengoed 20 seconden om een idee te geven van hoe cool dat is. :)

3 Comments for “Groeten uit Boston!”

says:

Godsamme, zit hier op mn vrijdagmiddag dat filmpie te kijken, maar nu wil ik ook het hele nummer zien, prachtig!! Overigens staan de Niagara Falls inmiddels op het bureaublad!

Sweet Caroliiine, re tuh tuh!!

says:

So good, so good!! :)

Hier een complete versie, tijdens de afgelopen World Series: http://video.tagged.com/?v=0PxHqMEcSuQ

En in het kader van “It’s a small world afterall”… dat oudere kleine mannetje met lichtgrijze petje (op het complete filmpie wat ik net heb gevonden)… was onze tourguide ‘s middags tijdens de Fenway Park rondleiding!!

Leave a Reply